Vele mensen hebben last ongewenste haren op een ongewenste plek. Daarom wordt er tegenwoordig veel gekeken naar de beste manieren om te ontharen. Waxen is een erg populaire manier van ontharen, maar helaas werkt deze ingreep maar voor een korte tijd. Het wordt dus aangeraden om even op laser clinic Utrecht te kijken voor meer informatie over behandeling voor huid en laser Utrecht

Waarom een laserbehandeling?

Laserontharing is een veilige en effectieve manier om van uw overbeharing af te komen. Door te vaak te epileren, scheren of harsen kunnen er op de lange duur irritaties en ontstekingen van de huid ontstaan. Laserontharing kan soms ook best duur zijn, daarom is het ook erg aangeraden om even op een website zoals esteembodylaserclinic.nl te kijken. Ondanks dat een laserbehandeling in het begin wel even een inverstering kan zijn is het op langer termijn de beste keuze. Denk in dit geval natuurlijk ook even aan de kosten van het aanschaffen van epilatie, scheer en hars materialen.  

Is een laserbehandeling veilig?

Ja, een laserontharing is zeker erg veilig. Er wordt meestal gewerkt met de Lightsheer dit type laser wordt gezien als de gouden standaard wordt gezien voor het ontharen. Bij het gebruik van deze laser zijn er zo goed als geen bijwerkingen. Alleen kan het soms wel eens dat er pigmentvlekken ontstaan als iemand vlak voor de behandeling in zon is geweest of onder de zonnebank. Dit is te voorkomen door 6 weken voor of na de behandeling de huid niet teveel aan de zon bloot te stellen. De behandeling moet altijd uitgevoerd worden door een ervaren huidtherapeut, verder moet deze specialist natuurlijk gediplomeerd en bevoegd zijn om deze behandelingen uit te kunnen voeren. De huidtherapeut beschikt over de ervaring van het apparaat, maar ook over de huid. Voorafgaand aan een behandeling zoals deze is het nodig om door te geven welke medicijnen u gebruikt. Dan kan er namelijk worden gekeken of de behandeling of dit invloed heeft op de behandeling.

Wat is het resultaat van een laserbehandeling?

Een laserbehandeling is een van de meest effectieve manieren om ongewenste haren te verwijderen. Zo goed als bijna iedereen is dus erg blij met deze behandeling. als resultaat worden 80% van de haren worden vernietigd. Er blijven nog wel haren over, maar die zijn wel veel dunner. Onder invloed van hormonen, medicijnen of leeftijd, kunnen er zich nieuwe haren ontwikkelen, maar dit is nooit zoveel als dat er in het begin aanwezig was. Een onderhoudsbehandeling is daarom meestal wel vereist. Na elke behandeling is er veel resultaat. De haren worden verdunt en de dichtheid wordt kleiner, ook worden de pori├źn verdunt. Hierdoor voelt de huid ook een stuk aangenamer aan.