Hoe wordt een padel racket gemaakt?

Padel racket

Padel racket

Als het jou iets lijkt om padel te spelen is het belangrijk dat je een goede racket hebt. Bij het kiezen van een racket heb je veel verschillende opties. Je hebt verschillende vormen, maten, gewichten, noem het maar op. Ook ligt de keuze aan jouw niveau, leeftijd en geslacht. Als jij al voor een tijdje met een padel racket hebt gespeeld, weet je nu misschien al een beetje hoe deze in elkaar zit. Maar misschien wil je toch meer weten hoe deze daadwerkelijk worden gemaakt.

 padel racket

De stappen

Ook al liggen er verschillen tussen de verschillende merken en soorten zijn de processen vrijwel hetzelfde. De 10 stappen zijn:

  1. Van grondstof naar vorm
  2. Het maken van de mal
  3. Bijsnijden
  4. Schuren
  5. Primen
  6. Verven en stickeren
  7. Gatenpatroon verwerken
  8. Veiligheidskoord nieten
  9. Draaien van de grip
  10. Kwaliteitscontrole

De grondstof komt vaak als plaat naar binnen. Uit deze plaat wordt de vorm gedrukt. De vorm wordt in een mal gelegd en deze wordt in een oven gedaan. Met een cirkelzaag wordt het onderste deel van de mal strak gezaagd. Hierna wordt de gehele racket geschuurd. Nu is het tijd om te primen. Zo blijft de verf goed zitten. Dan wordt het racket geverfd en gestickerd. Zo is deze goed herkenbaar. Bij deze stap worden de gaten in het racket geboord. Het nieten van het veiligheidskoord is erg belangrijk. Dit verminderd de kans op blessures. Over het onderste deel van de racket wordt een grip gedraaid. Als laatste wordt een kwaliteitscontrole uitgevoerd.