Heb je zin om te sporten? kom dan sporten bij sporten Amsterdam!

Fitness Gouda

sporten Amsterdam

Ook zijn er veel sportscholen waar je lekker kunt komen sporten in Amsterdam. Bij sporten Amsterdam kun je veel verschillende soorten activiteiten uitvoeren. Wat is bewegen en wat is sport? “Bewegen doe je vooral in functie van een gezond lichaam en een gezonde geest. Sporten is over het algemeen meer doelgericht en intensiever. Bewegen is eigenlijk belangrijker, noodzakelijk zelfs. Als je gezond en fit wilt blijven moet er dus voor zorgen dat je elke dag goed in beweging blijft. Wat is een sportschool? Een sportschool is de benaming die in Nederland wordt gebruikt om een (privé-)centrum aan te duiden waar iedereen kan sporten op fitnessapparaten en met behulp van grote ballen kan er ook worden gesport. Vaak kan er ook aan bodybuilding worden gedaan. Het kan dus allemaal zolang je er maar motivatie voor hebt.

sporten Amsterdam

Sporten verhoogt je stofwisseling

Wie regelmatig sport verhoogt zijn stofwisseling. Dit komt doordat een fit lichaam meer calorieën verbruikt in dan een lichaam dat niet in vorm is. Door te sporten verminder je vetweefsel en creëer je spierweefsel. Hoe meer spierweefsel je hebt, des te sneller je stofwisseling wordt. Waarom is trainen goed voor je? Het is goed voor de bloedcirculatie, ademhaling, spieren, gewrichten en botten. Het stimuleert de stofwisseling en heeft een positieve invloed op het gewicht. Het verhoogt de weerstand en helpt om stress kwijt te raken. Het verbetert de balans wat het risico op vallen verkleint.

Gezond bewegen kan allemaal bij sporten Amsterdam.

Is sport nodig?

Echt sporten is goed voor mensen die het leuk vinden. Bewegen is echter voor iedereen noodzakelijk om het lichaam in een zo goed mogelijke conditie te houden. Hoe u dat doet en in welke frequentie, maakt u echter zelf uit. Probeer het echter zoveel mogelijk in de buitenlucht te doen. De beweegrichtlijn voor volwassenen en ouderen is als volgt: Bewegen is goed, meer bewegen is beter. Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, verspreid over diverse dagen. Langer, vaker en/ of intensiever bewegen geeft extra gezondheidsvoordeel. Is het erg als je niet sport? Onvoldoende beweging heeft bijvoorbeeld negatieve gevolgen voor je hart. Je hart is een spier die door sport sterker wordt en krachtiger bloed rondgepompt. Stop je met sporten, dan verslapt je hartspier snel. Bovendien leidt onvoldoende beweging tot problemen in de bloedvaten.

Wat is gezond bewegen?

Gezond bewegen voor volwassenen wil zeggen:

 • 2,5 uur per week bewegen, matig intensief en/of zwaar intensief:
  • – Matig intensief is bijvoorbeeld wandelen, fietsen, zwemmen en dansen. 
  • – Uw hart gaat sneller kloppen en u gaat sneller ademhalen.
  • – Zwaar intensief is bijvoorbeeld hardlopen, voetballen, fitness en – vechtsporten. 
  • – U gaat zweten en raakt buiten adem.
  • – Verspreid de activiteiten over verschillende dagen.